Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tänne julkaisen hoitotarinani. Sisällön ei pitäisi olla erikoisempaa mutta luet kuitenkin omalla vastuullasi.

 002# Huhu - osa 1
21.06.2017 12:38

 

Tutkijan ammattitehtävä 'veden varassa!' | Tapahtumatarina - Jotain uutta, jotain vanhaa

 

Nikita naputteli tuttuun tapaansa koneensa ääressä ja siemaili kuumaa mustaa kahvia. Kesä oli saapunut Sterlingin kaupunkiin. Amber jolkotteli huoneistoa pitkin ja kuikuili avonaisesta ikkunasta ulos ja räksytti sirkuttaville linnuille puun oksilla.

Nuori tutkijan alku oli saanut jokin aika sitten erikoisen fossiilin tutkittavakseen joltakin kollegaltaan ja hänen uteliaisuutensa nousi kuin kuutamo pimeässä yössä. Fossiili oli erikoisen sinisävyinen ja ihan kuin siinä näkyisi iso käpälän jälki. Nikita otti hieman vanhemman ja kovia kokeneen mikroskoopin ja napsi pieniä näytteitä tästä erikoisesta fossiilin palasesta. Hän tuumaili mielessään että jossakin päin Soidan aluetta sijaitsee fossiileihin erikoistunut laboratorio joka voisi jopa herättää henkiin nämä vanhat tarun hohtoiset ja mahtavat olennot, jotka kauan aikaa sitten temmelsivät maailmassa!

Hattarahiuksinen tyttönen innostui ajatuksesta ja purjehti unelmiinsa kesken työn, ja jäi haaveilemaan miten hän etenisi urallaan ja minkälaisia pokemoneja hän tulee vielä tapaamaan elämänsä aikana. Elämä oli jännittävää ja etenkin näin modernissa maailmassa eläminen oli mahtavaa, jokainen päivä toi uusia mahdollisuuksia ja tilanteita. Nikita pitää vaihtelusta ja sen takia kasvattajan ammatti onkin hyväksi hänelle. Hän ei pistäisi pahakseen jos pääsisi osa-aikatyökseen vaikkapa johonkin laboratorioon assistentiksi.

Mutta mennäänpäs takaisin toimiston pariin, kohta Nikitan täytyy kiirehtiä tutkimuksien keskeltä syöttämään uusia kasvatteja ja käymään taas kaupassa. 

Alakerrassa oli täysi hälinä päällä. Jotkut uudet kasvatit olivat riehkaantuneet ja alkaneet juoksennella pitkin käytäviä ja muuten vain leikkivät toisten pokemonien kanssa.  Ted ja Rebecca antoivat pokemonien vauhkoa rauhassa samalla kun he pitivät kuukausittaista palaveria muiden työntekijöiden kanssa.

Eteinen oli pienen kaaoksen vallassa: verhot pitäisi vaihtaa - vanhat kulahtaneet verhot olivat jo melkein värittömät kaikesta auringon porottelusta. Sohva on nuhjuinen ja raadeltu, se on pikemminkin toiminut raapimispuuna kaikille poksuttimille. 

Eteisen ovi oli Nikitan lemppari piirre koko rakennuksessa. Oven upeissa laseissa oli kaunis ja värikäs kuvaelma pokemoneista. Nikita muutenkin tykkäsi valoisista rakennuksista sekä värikkäistä paikoista. 

Amber oli muutamassa välissä juoksennellut ruokakupille ja edes takaisin portaita. Välillä se kävi näykkimässä Nikitaa että tulisi jo alakertaan. Nikita oli vielä opuksen vankina ja halusi lukea pari sivua ennen kuin hivuttautuisi kauppaan, tai edes alakertaan.

Muutamaa sivua myöhemmin Nikita laittoi opuksen pöydälle ja laittoi koneensa horrostilaan. Hän jatkaisi töitään ja tutkimuksiaan myöhemmin. Hän kipitti portaat alas ja jäi hieman kauhistuneena katsomaan alakerran kaaosta mutta siihen hän oli jo tottunut. Jotkut 'onnekkaat' pääsisivät taas siivoamaan koko sotkun ja se olisi taas samanlainen seuraavana päivänä. 

Nikita haukkasi omenan mukaan ja nojautui seinää vasten, kuunnellen samalla kuukausipalaveria. Hänen pitäisi mennä kauppaan kun tarvikkeet olivat taas kerenneet loppumaan. Kasvatteja oli tullut viime aikoina niin paljon että talon väki ei meinannut pysyä enään mukana koko touhussa. Toisaalta, se tiesi töitä ja kokemusta mikä oli hyväksi kaikille. Nikita oli myös saanut säästettyä pientä rahasummaa pahan päivän varalle. Eihän sitä koskaan tiedä mitä uusi päivä tuo tullessaan...
 

*** *** ***
 

Jonkin ajan kuluttua Nikita oli saanut työnsä tehtyä, harjannut kasvatit, laittanut ruokaa ja syöttänyt pikkuisia hoidokkeja. Myöhemmin hän vielä siivosi ja otti pientä osaa kuukausittaiseen palaveriin. Hetken päästä he jo kävelivät Amberin kanssa kauppaa kohti. Nikita piti viikottaisesta kauppareissusta ja hän usein tykkäsikin käydä torilla, koska Sterlingin valikoima oli mitä upein!

Meren lähettyvillä oli kaunis auringonlasku ja aurinko kimalteli aalloissa. Oranssin ja pinkinvivahteiset hattarapilvet koristivat taivaan reunaa ja torilla tuoksui monenlaisia tuoksuja. Siinähän ehti tulla nälkä pelkästään kun jäi haistelemaan torin antimia! Nikita poimi itselleen pari sievää käsityötä ja yhden räsymatonkin kun hoitotalolla oli tyhjä kohta mihin matto sopisi täydellisesti. Amber oli saanut silakoita ja tonnikalaa, ja oli onnnensa kukkuloilla. 

Nikitan huomio kuitenkin kiinnittyi pian muualle koska kuuli ihmisten supisevan jostakin oudosta risteilylaivasta. Joku väitti että siellä kummittelisi. Nikitan selkäkarvat nousivat pystyyn, ja hän jäi uteliaana kuuntelemaan mitä ihmisillä ja pokemoneilla oli sanottavana tästä paikasta!

- Siellä kummittelee! Olen aivan varma siitä! sanoi yksi tuohtuneista keskusteluun ottajista. Kaikki olivat jotenkin kireän oloisia. Nikita tuumi itsekseen voisiko siellä oikeasti kummitella... ja minkälainen kummitus sitten olisi kyseessä? Nikita tietenkin aikoisi ottaa selvää tästä kummallisesti risteilylaivasta.

 Ja sehän sitten selviää toivon mukaan ensi tarinassa! Kokeilin hieman eri tyyliä ja katsotaan mihin suuntaan tämä kirjoittaminen vie. Menee kyllä pieni oma aikansa kun saan tästä taas kiinni. :( (tosiaaan tällä tarinalla osallistun tapahtumaan ja alan suorittamaan ammattitehtävää! :) tehtävä jatkuu ensitarinassa ja ehkä jopa pidemmälle. ~) Ja toivon palautteen mieluummin vieraskirjaan, kiitos. :3

 


( Päivitetty: 21.06.2017 13:42 )

Kommentoi 001# Sterling
24.03.2017 13:57 | Hiuta

 

001# Sterling

Upea päivä sai taas alkunsa kuvan kauniissa Sterlingin satamakaupungissa, asukkaat jolkottelivat kaupungin puistoissa, lapset ostivat itselleen jäätelötötteröt ja leikkivät pokemonien kanssa. Katumuusikko soitti saksofonia, musiikki kantautui tuulen mukana Nikitan toimistoon.
 

Aurinko hämyili vanhoista puuvillaisista verhoista sisään avarasta ikkunasta. Huoneessa tuoksui hirsipuun kotoinen tuoksu ja taustalla kuului tietokoneen näpyttelyä. Nikita oli taas kerran työn touhussa ja teki muistiinpanoja uusimmasta kokeestaan.
 

Hän oli aamupäivän aikana kokeillut pehmoleluilla pokemonpallo prototyyppiä, kirjannut ylös muistiinpanoja, heittänyt pehmolelua prototyyppiä kohti, prototyyppiä pehmoleluja kohti, kirjannut muistiinpanoja ja sama ruljanssi toistui ja toistui. Jossain vaiheessa pari pehmolelua katosi bittiavaruuteen, Nikita pudisteli päätään ja mietti miten Pokémonien voisi käydä jos pokepallot eivät toimisi oikealla tavalla.
 

Nikita työskenteli seisten ja venytteli välillä jalkojaan sekä käsiään. Amber oli taustalla avannut ikkunan ja riehunut lempipehmolelunsa kanssa. Nikita huomasi Amberin levottomuuden ja heitteli pariin otteeseen hänelle pehmopalloa ja palasi työnsä pariin.
 

Nikita hörppi teetään tasaisin väliajoin ja naputteli muistiinpanoja ylös. Jossain välissä Amber oli tullut nuorukaisen jalkoihin kiehnäämään ja tietenkin Nikita heltyi paijaamaan höpsöä huomionkipeää lohikäärmettä.
 

Alakerrasta kuului yhden kasvattajan heleä ääni, rakennukseen oli tullut lisää pokemoneja hoitoon. Kasvattajat pienesti huhuilivat nuorukaisen perään ja Nikita paloi innosta nähdä minkälaisia pokemoneja tällä kertaa hän saisi hoitaa. Nuori kasvattaja kiiruhti lohikäärmekasvattinsa kanssa rappusia alas. Nikita vaihtoi kollegoidensa kanssa moikkauksia ja kuulumisia.  Nuoren kasvattajan huomio kuitenkin kiinnittyi aika nopsaan viiteen uuteen tulokkaaseen.  Yksi taka-alalla olevista uusista tulokkaista oli hellyyttävä Growlithe jonka nimi on Max, kaksi uljaampaa Furfrouta nuuhkivat uutta ympäristöään kovin uteliaina ja vaihtoivat toisten kasvattien kanssa tervehdyksiä.  Furfrou kaksikko oli trimmattu upeaan ja loisteliaaseen kuntoon. Nikita jäi rapsuttelemaan ujoa Maxia ja Amber taas teki tuttavuutta uusien väliaikaisten asukkaiden kanssa. Viitos porukasta löytyi vielä kaksi lintupokemonia, Awria Pidgey ja David Fletchinder. 
 

Rakennus täyttyi puheensorinasta ja iloisten pokemonien ääntelystä. Keittiön puolella yksi kasvattajista, Rebecca jauhoi tuoretta kahvia jotta kaikki pääsisivät hetkeksi istuutumaan ja viettämään aikaa yhdessä. Pian koittasi kasvattien ruokinta aika. Keittiö täyttyi täyteläisestä kahvintuoksusta ja lautaset kolisivat kun Rebecca ja Ted laittoivat lautasia paikoilleen. Taustalla soi hennosti musiikkia, ikkunasta kantautui kaupungin pieni taustahälinä. Kaikki alkoivat kerääntymään keittiöön ja pokemoneista huomasi että heilläkin oli nälkä.
 

Nikita kaivoi kangaskassistaan muistiinpano pinonsa ja selaili omia muistiinpanojaan pokemonien yleisistä lempiruuista ja käytöksestä: Deinojen yleisin lempiruoka on raaka-kala, Furfroun koiralajille tarjottiin yleensä kuivamuonaa mutta joskus heitä lellitään tuoreella riistalla tai makupaloilla. Lintu-pokemoneille kelpasi usein pienet ötökät ja madot. Jotkut hurjimmista lintupokemoneista tykkäsivät tehdä saalistuksen itse , kasvattajat lähtivät lintujen tai muiden petoeläinten seuraksi metsästysretkille. Tällä tavoin myös metsästäjien vaistot pysyivät valppaina.
 

Nikita laski muistiinpanonsa alas ja alkoi laittamaan jokaiselle hoidokille omat annokset ja otti itselleen pienen kupin mustaa kahvia. Hattarapäinen nuorukainen hörppi kahviaan ja vaihtoi pari sanaa muiden kasvattajien kanssa. Jonkun pitäisi käydä hakemassa kaupasta tarvikkeita ja lisää murkinaa. Nikitan perään oltiin myös kysytty puhelun kautta Soidan alueelta, häntä kaivattaisiin siellä. Nikitan uteliaisuus syttyi mutta samalla hänellä tuli pieni pakokauhun tunne, hän oli niin tottunut Sterlingin kaupunkiin ja omaan rytmiin. Mutta sitten taas vaihto tekisi hyvää nuorukaiselle.
 

Nuori tutkijan alku oli uponnut omiin ajatuksiinsa samalla kun hän harjasi uusien tulokkaiden turkkeja Rebeccan kanssa. Hän vaikutti kauhean vaisulta keskustelun jälkeen ja päätti lähteä Amberin kanssa kahdestaan kauppaan.
 

Päivä oli edennyt mukavaan tahtiin, aurinkoinen sää oli jatkunut koko päivän ajan. Oranssi auringonlasku alkoi värittämään taivasta ja Nikitan ajatukset olivat pilvissä. Kaksikko käveli vilkkaan puiston läpi ja tähtäsivät tuttuun ja samaan markettiin jossa he rutiininomaisesti kävivät melkein päivittäin.
 

Puistossa leikkivät lapset pokemoneineen ja kiipesivät pitkin liukumäkeä ja laskivat nauraen yhdessä. Nikitan kasvoille hiipi pieni hymy kun hän katsoi kuinka huolettomasti lapset leikkivät toistensa kanssa auringonlaskuisessa puistossa.
 

Maisema oli upean näköinen, kasvattaja pysähtyi hetkeksi ihastelemaan Amberin kanssa Sterlingin kaupunkia. Oranssi kajastus valaisi sinistä merta, laivat lipuivat horisontissa, ratikat kulkivat tuttuun tapaansa kiskoilla ja sama vanha pariskunta istui rauhallisen puiston penkeillä. 
 

Kaksikko istuuntui hetkeksi alueelle jolle oli rakennettu penkkejä varta vasten että siinä voisi istahtaa ja jäädä ihastelemaan maisemia. Nikita tykkäsi tulla tänne kaverustensa kanssa ja vain ihailla hetkeä. 
 

'Kunpa tämä hetki kestäisi ikuisesti, mutta sitten se ei olisi enään hetki'- Nikita tuumi ääneen ja Amber vain antoi iloisen murahduksen vastaukseksi.
 

 

Tässä olisi aloitustarina, jäi hieman lyhkäiseksi mutta musta tuntuu että mun aloitustarinat on aina vähän tynkiä. Saatan olla hieman ruosteessa sillä kirjoittamisesta on ollut todella pitkä tauko...


( Päivitetty: 24.03.2017 14:02 )

 - Hiuta | Kommentit (1)Kommentoi Testi 001
20.03.2017 22:29

Testipostaus, katsellaan miltä kaikki näyttää!


Kommentoi


RSS

©2017 ♡ ᴍᴀᴙᴉᴑᴎ ♡ - suntuubi.com